Yrittäjä - ultrajuoksija

Google Adwords - vuosituhannen pahin pyramidihuijaus?


Onko kaikkien aikojen pahin pyramidihuijaus koko ajan lähes kaikkien silmiemme edessä? Kyllä, ainakin omien kokemusteni mukaan ja monen ko. palvelua käyttäneen mukaan, joiden kanssa olen vaihtanut kokemuksia.

AdWordsin ideahan perustuu siihen että yritykset maksavat siitä että saavat hakutuloksen näkymään ensimmäisten joukossa. Joku maksaa ensin 10 senttiä klikkaukselta että oma linkki näkyisi ensimmäisenä tai ensimmäisten joukossa. Joku toinen korottaa panosta ja maksaakin siitä 20 senttiä. Kolmas maksaa 30 senttiä, peliin ensimmäisenä lähtenyt päättääkin korottaa panosta ja maksaa 40 senttiä. Tämä kierre johtaa siihen että monessa tapauksessa klikkauskohtainen hinta nousee yli euron ja kaikki tämä raha virtaa kuin tyhjästä Googlen laariin.

Voiko typerämpää ihmistä olla joka ei tätä tajua. Kaikista typerimpiä ovat ne joiden hakutulokset olisivat ilman markkinointiakin kärkijoukossa. Pahimmillaan käy niin että muutama mainostaja käyttää hirvittäviä summia siihen että linkit ovat kenties vain hitusen erilaisessa järjestyksessä kuin ne olisivat joka tapauksessa vaikka kukaan ei maksaisi penniäkään!

Google Adwordsiin pitäisi siis suhtautua hyvin hyvin varauksellisesti. Olisiko kenties samalla panostuksella mahdollisuus parantaa hakutulosta perinteisimmillä keinoilla? Esim. tarjoamalla ihan oikeasti kunnollista sisältöä nettisivuilla, tekstiä jossa on asiaa ja joka sisältää paljon avainsanoja. Verkostoitumalla ja pyytämällä esim. yhteistyökumppaneita lisäämään linkityksiä omille sivuille. Juuri tähänhän hakukoneiden toiminta perustuu, ne haravoivat netistä avainsanoja ja liikkuvat netissä sivustolta toiselle niillä olevia linkkejä seuraamalla.

Niin, mikä onkaan se oma kokemukseni asiasta. Olen sivusta seurannut hyvinkin monia tapauksia ja sortunut myös siihen mihin hyvin moni on sortunut: Oletko saanut Googlelta ilmaisen 75€ arvosetelin markkinoinnin kokeilemista varten? Laittanut siihen sitten x summan omaa rahaa päälle? Kyllä, itsekin olen sitä kokeillut ja miten kävikään. Seurasin erityisen tarkkaan mainonnan kohteena olevan sivuston käyntejä ja kävijämääriä. Jopa erityisen suurella tarkkuudella ja mielenkiinnolla. Lopputulos oli se että kampanjan seurauksena ei syntynyt tasan yhtää kauppaa! Kaikki raha, onneksi vain pikkusumma, meni täysin hukkaan.

Lisää aiheesta myös mm.
Google AdWords kokemuksia Suomi24 keskustelussa.

Yritän myös täydentää tätä juttua myöhemmin, jos ja kun aika vain riittäisi. Jos sinulla on omakohtaista kokemusta niin laitteleppa rohkeasti vaikka viestiä:)

 

Saavutuksia

 
Pyssymäki Bäkjaartin voitto 2022, 167,7 km, 25 tuntia/kierrosta.

Spartathlon 2015, 7. sija ajalla 26:23:39. Kaikkien aikojen paras suomalaisaika.

OxRoad Ultra 100-mailisen voitto 2013 ajalla 13:47:44.

Joensuu Night Run 12-tunnin juoksun voitto vuonna 2012 SE-tuloksella 139,879 km.

Useita arvokisaedustuksia polkujuoksun, 100 kilometrin ja 24-tunnin EM- ja MM-kilpailuissa. Paras saavutus on Brivestä Ranskasta 24-tunnin juoksun MM-kilpailuista 15. sija silloisella Suomen ennätyksellä 240,742 km.

Maratonennätys 2:39:55, Tukholma 2011

Copyright © 2024 | Webbinen.net