Yrittäjä - ultrajuoksija

Sijoitusblogini


Lyhyitä tiivistelmiä blogimuodossa yhdestä harrastuksestani. Ehkä joskus 2050 vuonna se voi olla vaikka osa ammattia, jos tuuri osuu oikein hyvin kohdilleen 30 vuotta putkeen:)

Luonteeltani olen rommari, mutta tietenkin myös pitkän linjan holdari, kumpaakin pitää olla sopivasti. Rommari, shorttari, tämä termi ei ole minulle ongelma; eikö se nyt ole ihan sama pelaatko laskun vai nousun puolesta, tai niinkuin minun tapauksessani; molempien puolesta ja kutakin lajia kerrallaan ja ajallaan.

Jos olet uusi vieras täällä, aloita vaikka alhaalta päin tarkemmasta Johdannosta alkaen. Uusimmat postaukset lisään tähän alle ylös.

PS. En tule analysoimaan tällä palstalla tarkemmin esim. mitä mikäkin termi tarkoittaa, hajauttaminen, inverse, vivutus, S&P, OMX, shorttaus, holdaus jne., jos kiinnostaa laajemmin niin käytä hakukoneita:)

 

Realisointia välibulliin


1.5.2020

Vappua edeltänyt viikko oli sen verran kovaa nousua, että päätin kotiuttaa osan osakevoitoista. Esimerkiksi OMXH nousi jo lähes samoille tasoille missä oltiin elokuussa 2019. Eikä silloin ollut markkinoilla mikään hätä päällä, toisin kuin nyt. S&P alkoi lähestyä jo 3000:ia, jota pidin jo aiemmin jonkinlaisena maksimitasona ja joka olisi saavutettu toukokuussa. Jotenkin tuntui että nyt tultiin liian nopeasti ylös ja painelin pari päivää myyntinappuloita ja realisoin voittoja.

Painotukset tällä hetkellä
- osakkeet 55%
- öljy 15%
- käteinen 30%

Vaikka näyttääkin siltä että nyt voisi olla jopa ainesta suurempaankin korjaukseen alaspäin niin en usko että mentäisiin maaliskuun lukemiin asti vaan näyttää vahvasti siltä että maaliskuu jäi tämän kriisin pohjaksi. Kuinka alas tässä nyt lasketellaan onkin valtavan iso kysymysmerkki. Ostoja alan lisäilemään ainakin jos mennään yli 10% alaspäin. Täytyy tarkkailla kehitystä ensi viikolla tiuhaan ja erityisesti uutisointia eri maiden Koronarajoituksien poistoista. Öljyyn varsinkin sillä on nyt erittäin iso merkitys. Öljy on onneksi vähän rauhoittumassa pahimman paniikin kaikottua, enempää en siihen kuitenkaan pelimerkkejä laita vaikka potentiaalia olisi korkeisiinkin tuottoihin.

 

Käyrät täsmäävät edelleen - öljy rommaa


22.04.2020

Zoomailin taas huvikseni finanssikriisin ja koronakriisin käppyröitä ja edelleen tuntuu trendit täsmäävän (kuva alla). Edellisessä postauksessani jo mainitsin että aikajänteet ja asteikot on hyvin vapaasti zoomattu, joten en toista tähän samoja kappaleita.

Jos iso trendi jatkuu vastaavana niin S&P voisi rikkoa 3000:n rajapyykin touko-kesäkuussa. Sen jälkeen tulisi kenties vähän reilumpaa laskua, mutta syksymmällä mentäisiin uudestaan 3000:sta läpi ja siitä vähitellen taas kohti ATH. Ajattelisin muuten oikein pitkällä tähtäimellä että seuraava isompi ATH olisi 4000 pisteen tietämillä, mutta sen aika voisi olla noin 2020/2030 lukujen taitteen vaiheilla. Ja sen jälkeen olisikin taas jonkin isomman kriisin aika, ehkä ilmastonmuutos vahvimpana sysäyttäjänä. Tässä vähän ympäripyöreää spekulaatiota tulevaisuudesta:)

Olen ostanut osakkeita lisää dipeistä ja tällä hetkellä painotukset ovat noin:
70% osakkeissa
15% öljyssä
15 % käteisenä

Öljyllä ei ole tullut tehtyä enää kauppoja, yksinkertaisesti niiden painoarvo on laskenut syystä että niiden osalta salkku näyttää nyt erittäin rumaa miinusta. Öljyhän on nyt halpaa kuin saippua. Edelleenkään en tee sen osalta mitään hätiköityä vaan odotellaan korkeampia hintoja vaikka 10 vuotta.

 

Mihin suuntaan pörssi kehittyy?


09.04.2020

Skaalailin hieman, runsaasti vapauksia ottaen, reilun 10 vuoden takaisen finanssikriisin ja koronakriisin käppyröitä (S&P 500). Kuvassa sininen viiva on vuosilta 2008-2010. Romahdus ja orastava nousu on noudattanut vähän turhankin tarkasti mennyttä. Toki tässä pitää huomioida eri aika- ja asteikkoskaalaus, mutta toisaalta robottikaupankäynnin seurauksena asiat tuppaavat tapahtumaan tänä päivänä tuplanopeudella 10-vuoden takaisiin verrattuna.

Oikeastihan nykyinen kehitys voi mennä mihin tahansa suuntaan. Johan sen järkikin sanoo että jos nyt iskee raju Koronan toinen aalto päälle niin voidaan mennä rajustikin vielä alas. Mutta ehkä nyt voisi olla jopa todennäköistä että kehitys menee samoilla käyrillä kuin 10 vuotta sitten (kuvan sinisempi alue).

Olen lisäillyt salkun osakepainoa edelleen, nyt ollaan jo lukemissa:
50% osakkeissa
20% ETF:ssä (erityisesti öljy)
30% käteisenä

Koska jäin aavistuksen osakejunasta niin nostin öljyn osuutta salkussa, sillä se on madellut hyvin alhaisissa lukemissa, yhä edelleenkin. Näen että sitä vivuttamalla voi päästä nyt parempiin tuottoihin kuin osakkeilla. Toisaalta käteispaino on edelleen aika reilu, jos vielä kuitenkin tulisi ostopaikkoja osakepuolelta. Eikä se maailmaa kaada jos käteinen jää odottamaan vaikka pidempäänkin, kurssit ovat jo sen verran korjanneet että tällä hetkellä osakeostot on parempi pitää täysin jäissä.

Osakkeiden osalta salkku näyttää erittäin vihreältä, lähes kaikki osakkeet näyttävät kaksinumeroisia plussamerkkejä. Öljyn osalta ollaan nyt hieman vihreällä, mutta se on nyt pitkässä salkussa ja tarkoitus myydä vasta kun öljyn hinta alkaa taas olla 50 dollarin paikkeilla.

 


 

Osto-ohjelma käynnissä


30.03.2020

Täytyy myöntää, nyt on ollut jo osto-ohjelma käynnissä viikon pari ja tällä hetkellä painotus on karkeasti noin:
40% osakkeissa
10% ETF:ssä (erityisesti öljy)
20% korkorahastoissa
30% käteisenä

Pörsseissä on ollut noin viikon kestänyt välibull, kenties kuolleen kissan pomppu, mutta pidemmän aikavälin suunta on kyllä täysi arvoitus. Veikkailin aiemmin että pörssit kävisivät vielä 20% alempana kuin tämän hetken pohjakosketus maaliskuun puolivälin jälkeen (oheisessa kuvaajassa OMXH n. 6750 pistettä).

Koronauutiset, tartuntamäärien ja kuolleiden määrien kehitys, tulee ohjaamaan markkinaa vielä vahvasti parin viikon ajan. Jos tilanne vain pahenee ja pahenee niin sen jälkeen aletaan olemaan yhä suuremmissa reaalitalouden ongelmissa ja voidaan nähdä uudet pohjatasot; sitä varten on onneksi olemassa vielä reilusti käteiskassaa ja toisaalta korkopuoli, jonka siirrän osakkeisiin. Jos puolestaan Koronatilanne näyttää helpotuksen merkkejä niin tästä voidaan toisaalta jatkaa myös aika reipastakin vauhtia ylös.

Öljy-ETF:t on aika rumasti miinuksella, mutta mitäpä tässä hätäilemään, kyllä ne sieltä muutaman vuoden sisällä nousevat ylös. Lentoliikenne, ja liikkuminen ylipäätään tulee olemaan takuuvarmasti ainakin lähikuukaudet aika minimissä, joten mitään roimaa nousua ei varmastikaan ole tulossa. Ei auta kuin odottaa, pitkään.

 

Ei kiirettä ostoksille


17.3.2020

Lähipäivät on ollut pitkälti odottelua ja tulevan pohjakosketuksen arviointia. Parempi kun ei tee nyt mitään. USA:ssa koronan vaikutukset eivät vielä ole täysillä päällä ja kun siellä mennään taudin levitessä laajempiin karanteeneihin ja muihin järeämpiin eristystoimenpiteisiin, jotka näen väistämättöminä myös siellä, tulee amerikan börsät laskemaan vielä. S&P ATH kävi vajaassa 3400 pisteessä ja 50% tiputus siitä tarkoittaisi 1700 pistelukua. Siihen on vielä matkaa (nyt taso n. 2400) ja pysähtyykö luisu edes sinne tienoille on toinen kysymys. Jokseenkin pomminvarmasti käydään ainakin alle 2000 tasoilla.

Euroopassa on jo vähän odottavampi tunnelma, mutta harva uskaltaa ostojen puolelle kun amerikan puolella tullaan melkoisella varmuudella vielä rymisemään alaspäin.
DAX nyt n. 8700, luisu voi hyvinkin jatkua alle 7000 tasolle, nykytasosta -20%
OMXH nyt n. 6800, luisuvaraa hyvinkin vielä -20% nykytasosta.
Vielä ei ole siis kiire laajamittaisille ostoksille.

 

Nyt rymistelee kunnolla alas


12.3.2020

Väliin tuli laitettua pikkupossaa jo myös DAX:n käänteisen puolelle, Euroopassa kun Korona näyttää nyt etenevän semmoisella vauhdilla ettei sitä pysäytä enää mikään. Luisu oli kuitenkin jo sen verran kova että tänään torstaina oli pakko luopua kaikista lopuistakin käänteisistä, kunnon voitolla sentään! Luovuin noista jopa omasta mielestäni ehkä liian aikaisin; pidän edelleen todennäköisenä että tästä mennään vielä DAX:n osalta alle 8000:n, oikein rommatessa jopa tasoille 7000, 6000, kuka tietää...

S&P:kin voi laskea vielä vaikka alle 2000:n, ja on jopa todennäköistä että lasku huipulta tulee olemaan yli 50% ja jolloin ollaan alle 2000 tasolla, mutta eihän noita pohjia osaa kukaan ennustaa. Romahdus on ollut nopea ja on täysin mahdollista että nähdään todella nopea korjausliike myös ylöspäin. Tässä vaiheessa harmittaa että tuli aloitettua myynnit liian aikaisin ja kaikki loputkin meni ehkä liian aikaisin. Mutta toisaalta nyt on aika siirtyä vähitellen osakeostojen puolelle ja ainakin on nyt käteispaino lähes 100%. Huomenna heti aamusta voisin lisätä salkkuun jo sitä sun tätä ja pitkään holdiin. Osto-ohjelma niin sanotusti käyntiin. Mutta vain noin 10/90 painolla.

Mainittakoon myös että laitoin nyt rahaa kiinni myös öljyyn, onhan sekin rommannut Saudien ja Venäjän kiistellessä tuotantokiintiöistä jo noin 30 dollarin tasolle. Kyllä ne Saudit ja Venäjä tässä vielä sopuun päätyvät ja ainakin pitkällä tähtäimellä nähdään öljyn hinnan paluu ainakin 50 dollarin tasolle. Voihan se tosin laskea vielä vaikka 20:een dollariin, mutta ostan sitten vaikka vielä reilummin sitä lisää. Sivuhuomiona että kultaan ja muihin arvometalleihin en koske, eläköön ne omaa elämäänsä, sillä aika pienin panoksin tässä edelleenkin pelaan eikä rahaa nyt voi sentään joka suuntaan tunkea vaikka mieli tekisikin. Jälkiviisaana sanon että kultaan olisi tietysti pitänyt laittaa pelimerkkejä lisää samaan aikaan kuin S&P:n käänteiseen, mutta koin että tuolta käänteisen puolelta saan kovemmat tuotot.

Aiemmin tuli otettua esille myös tuo Mandatum Lifen eläkesäästö. Koska uskon että tästä tullaan vielä jonkin verran alas, niin odotan sen osalta vielä ennen kuin lähden muuttamaan varat taas agressiivisen kasvun puolelle osakkeisiin. Jos monet ovat toimineet ja toimivat samalla tavalla kuin minä, ja, raha alkaa lähiaikoina virrata taas institutionaaliselta puolelta merkittävissä määrin takaisin vahvaan osakepainoon niin sehän tulee sitten ruokkimaan nousua. Mutta ei ihan vielä. Ja näin jälkikäteen tuli mieleen että miksi helkkarissa muutin painotukseksi laskun alkaessa 25/75, kun olisi ollut parempi vetää osakepaino suoraan nollille, 0/100. Mutta eipä tuo muisti enää tässä kohtaa pelaa että oliko ajatuksena että jätän Mandatumin henkilökunnalle mahdollisuuden sijoittaa nuo 25% sitten vaikka defensiivisiin osakkeisiin. No, turhapa tuolla pienellä mokalla on jälkikäteen spekuloida, etenkin kun kurssit olisivat voineet korjata tuolloin myös ylöspäin. Pääasia että isot linjat olen saanut pidettyä oikeilla raiteilla. Ei kai nyt kukaan osaa ajoittaa sijoituksia täysin optimaalisiin kohtiin. Tärkeintä on osua sinne päin ja pienillä hajautuksilla varmistella osumatarkkuutta.

Huom. Ei todellakaan tulla näkemään niin nopeaa nousua kuin lasku on nyt ollut, sillä reaalitalouden puolelle on tullut jo vahinkoa, yritysten liikevaihdot ja etenkin voitot ovat jo kärsineet. Kyllä se näkyy kursseissa vielä pitkään, vuosiakin. Ja mitä enemmän Korona- ja muu paniikki tästä vielä eskaloituu niin sitä pidempään nousu entisille tasoille taas tulee kestämään. Asiaan vaikuttaa paljon mm. keskuspankkien ja valtioiden elvytystoimet, mutta niitä on mahdotonta ennakoida sen kummemmin tässä vaiheessa. Ostolaidalle ei siis vielä ole kiirettä, ja osin myös siksi nousukulma tullee olemaan aika loiva. Alkuun voi tietysti rekyloida aika voimakkaastikin, mutta kuka näitä taaskaan tietää. Ei edes taksikuskit:)

 

Pakko keventää taas


10.3.2020

Kun markkinoilla rymisee niin kirjoittelukin näköjään tihenee ja tihenee. No, ehkä sitten kun nousuputki alkaa niin kirjoittelen enää kolmen vuoden välein, jää nähtäväksi.

Ei tuosta Koronasta ota pirukaan selvää. Markkinoiden suunta on edelleen täysin avoin, voidaan mennä ylös tai reilummin alas, jota pidän paljon todennäköisempänä. Oli kuitenkin pakko taas vähän keventää käänteistä, nyt jo onneksi reilusti plussan puolelta. Nythän tässä pääsee kunnolla tienaamaan:)

Samalla tuli muuten vaihdettua Mandatum Lifessä eläkesäästöjen paino toisen ääripään rahastoon. Aiemmin rahat oli siellä n. 100% osakkeisiin sijoittavassa "riskirahastossa", nyt vaihdoin kaikki vain 25% osakepainon rahastoon. Jos riittävän moni tekee samoin niin aletaan muuten näkemään instutionaalisten sijoittajienkin taholta paniikkinappulan painamista, mikä aiheuttaa sitten vain luisua luisun päälle kun on pakko myydä; muuta vaihtoehtoa ei ole. Olen ainakin omalta osaltani siihen sitten osasyyllinen;)

PS. Tuo Mandatum Lifen vapaaehtoinen yrittäjän lisäeläke on kyllä elämäni suurin virhe. Noissa rahastoissa kun kulut on niin poskettomat että puolet tuotoista sulaa perkeleen kuluihin! (ts. Mandatumin johdon ja omistajien taskuun). Kaikille neuvoksi; älkää kuuna ikipäivänä ostako sellaisia instrumentteja mistä ette pääse kuuna ikuna eroon. Itse en pääse tuosta eroon kuin vasta sitten eläkkeelle siirryttäessä. Eipä tuota silloin parikymppisenä tullut ajateltua tarpeeksi ja nyt jälkikäteen on kyllä vahvasti kusetettu olo. No, laskettakoon tuo possa sitten jonkinmoiseksi hajauttamiseksi ja pienenä lohdutuksena se keventää verorasitusta, jota en selvennä tarkemmin. Ja onhan tuoltakin toki saatavissa ihan hyvää tuottoa, kunhan näkee myös sen osalta vaivaa. Ainakin kerran pari vuodessa pitää tarkistaa sijoitusvarallisuuden kehittymistä ja voimakkaissa markkinaliikkeissä sitten siirtää varoja rahastosta toiseen. Aika pienelläkin vaivalla niistä saa irti huomattavasti paremman tuoton kuin keskivertokansalainen, joka tekee keskimäärin ajoitukset päin pers...ä, tai ei tee mitään eikä paljon viitsi seurata mitä sijoitukselle edes tapahtuu. Ero voi eläkkeelle siirtyessä olla sitten kymmeniäkin tuhansia euroja!

 

Pikku pudotusta


26.2.2020

Kaikki ovat seuranneet tiiviisti Koronauutisointia ja vihdoin ja viimein odotukseni alkavat tuottamaan tulosta. No en tietenkään toivo että tauti tappaisi miljoonia, mutta markkinakäänteen aloittajaksi se kelpaa minulle. Itse asiassa toivoisin paljon järeämpiä karanteeneja, ettei tilanne räjähtäisi ihan käsiin.

Sekava kokonaisuus alhaisine, jopa miinuskorkoineen hoitakoon sitten loput romahduksesta. Möin jo osan käänteisistä, sillä S&P tipahti jo alle ostojen keskihinnan. Mutta eihän tästä ota vielä pirukaan selvää. Nyt tuo pieni myynti jääköön odottamaan käteiskassaan ja eihän sitä tiedä vaikka S&P nousisi tästä vielä uudelleen ylös, +3400, +3500, jolloin pitää olla valmis sitten taas lisäostoihin. Pieni kevennys kyllä helpotti nyt henkisesti, nyt on parempi pelivara kumpaan tahansa suuntaan mentäessä.

 

Kupla senkuin paisuu


23.1.2020

Syntymäpäiväni. Strategia pitää. Laitan aina lisää rahaa kiinni kun S&P nousee aina uudelle 100-pistetasolle, +3300 jälkeen lisäys, +3400 jälkeen lisäys jne. Näin ostojen keskihinta samalla myös nousee; hajauttaminen toimii tässäkin. Pelottaa kyllä hieman että jos tulee kunnon nousupiikki niin ei ole enää varaa tankata VIELÄ ylempää ja miltähän säilytyksen miinuslukema sitten näyttää! Käteinen nimittäin loppuu kohta kesken.

Mahdollinen piikki kyllä ei todellakaan tule kestämään, joten ei tässä suurempia huolia ja murheita ole, vielä. Kiinan Korona, olisiko siitä hyvä tekosyy romahduksen alulle? Ja ainahan mr. trumputisti voi sotkea USA:n ja Kiinan kauppasuhteet kun kauppasopu ei pidäkään. Entäs USA:n ja Euroopan kauppasuhteet, löytyisikö sieltä kunnon kismat? Odotellaan nyt vain maltilla ja seurataan markkinaliikkeitä tiukasti... Olen oikeastaan odottanut tätä paikkaa jo useamman vuoden, mutta vasta alkutalvesta 2020 uskalsin lähteä laittamaan ihan rahaakin rommauksen puolesta kiinni. Näin jälkikäteen kävi kyllä ihan munkkikin, sillä mitä jos olisi ollut käteistä kunnolla vaikka vuonna 2017 ja olisin aloittanut ostot jo silloin. Parempi kun ei tuota liikaa ajattele eikä tarvitse ajatella kun ei sitä ylimääräistä käteistä ollut enkä lähtenyt silloin vielä pelaamaan.

 

Tappiolla ollaan ja alkaa vähitellen hirvittämään


27.12.2019

Lähes kaikki osakkeet on tullut myytyä pois ja olen pelannut suurimman osan S&P:n rommaamisen puolesta, olen ostanut S&P 500 Inverseä (käänteinen), tuplavivutuksella vieläpä, joten miinus alkaa näyttämään kohtuu rumalta. Rehellisesti sanoen tuli ostettua Inverseä jopa alle 3000:n tason.

Toisaalta salkussa on vielä muutamaa osaketta, suurimpana HK Scania, mutta sekin lähtee nyt kyllä laitaan omien ostojen loppuessa. HK Scan tarjosi kyllä kivat voitot, kiitos noille omien ostoille ja täten HK:n johtoportaalle:) Nuokin rahat sitten tuikkaan kyllä tuonne Inverseen, pelkällä korkealla riskillä mennään nyt!

 

Kohta rytisee?


6.10.2019

USA:n S&P 500 on paukuttelemassa 3000:n rajaa, onkohan sinne syntymässä kunnon kuplaa? Perskules, nyt pitänee muuttaa strategiaa ja alkaa myymään noita osakkeita pois ja alkaa laittamaan rahaa kuplan puhkeamisen puolesta. Tonneillahan tässä vain pelataan ja pienillä pelatessa uskaltaa ottaa kunnolla riskiä:) Arvostustasot ovat korkealla, joten pakkohan tässä on olla kuplan makua. Korot ovat toisaalta matalalla, ei se raha sinne löydä ja se raha on puhaltanut kuplaan lisää ilmaa. Rahaa on olemassa tajuton määrä ja keskuspankit paukuttavat senkuin lisää (ei sentään seteleinä, mutta ehkä sekin nähdään vielä? Hyperinflaatiokin vielä joskus?). Tämä raha siis vyöryy pörssiin ja puhaltaa kuplaa entisestään. Eihän tätä kokonaisuutta voi enää ymmärtää pirukaan. Kun kaikki markkina-ajurit tuntuu olevan sekaisin, kukaan ei ymmärrä enää miksi kokonaisuus on tälläinen, niin rommaustahan se alkaa tietämään...
 

Johdanto


Kun juoksuharrastus on vääjäämättä jäämässä hitusen taka-alalle niin nyt on aikaa paasata vähän sijoittamisesta.

Olen ollut pitkään kiinnostunut sijoittamisesta, markkinoita on tullut seurattua aika tarkkaan oikeastaan jo teinistä lähtien. Välillä tarkemmin, välillä vuosikaupalla vain sivusilmällä. Koska olen joutunut tienaamaan kaikki rahat selkänahastani ja suurin osa rahasta on mennyt aina suoraan perheen elättämiseen niin mitään kummoisia varoja en ole sijoituksiin voinut laittaa, mutta jotain kumminkin. 2003 oli hyvä paikka aloittaa, palkasta pystyi laittamaan jotain sentään sivuun. Nousuputki kesti vuoteen 2007 asti, jolloin tuli sitten myytyä kaikki vähitellen pois. Tuotoilla ostettiin uusi auto, mikä ei välttämättä ollut kovin fiksua. No, siihen ei tarvinnut ottaa lainaa ja saatiin päivitys kerralla (vanhasta ruostuvasta Toyota Carinasta uuteen premiumiin), mutta jälkikäteen ajateltuna olisi ehkä kannattanut, sillä 2008 rytistiin markkinoilla kunnolla alas ja silloin olisi kannattanut laittaa kaikki uudelleen kiinni. Toisaalta muutimme uuteen omakotitaloon vuonna 2009 ja pankki ei olisi välttämättä myöntänyt kummoisia lainoja, jos alla olisi ollut jo muhkea autolaina. Tavallaan tuosta kuviosta oli paljon hyötyäkin, saatiin kerralla sitten vähän enemmän asuntolainaa ja kunnon kämppä alle. Vuodesta 2010 alkaen maksettiin ahkerasti asuntolainaa ja elämisen jälkeen sijoituksille ei harmillisesti jäänyt kuin hiluja. Kun vuonna 2019 asuntolainoja oli makseltu riittävästi niin sijoitukset alkoivat taas kiinnostamaan suuremmassa mittakaavassa. Pankki oli suostuvainen asuntolainan lyhennysten maksuvapaalle vuodeksi. Loppukesällä 2019 oli hyviä ostopaikkoja ja uskoin että käppyrät nousevat vielä, rahaa tuli laitettua osakkeisiin. OMX Helsinki oli tuolloin ihan houkuttelevalla, elokuun lopulla hieman alle 9000:n tasoilla. Siitä vähitellen kaikki laitettavissa olevat rahat osakkeisiin kiinni.

 

Saavutuksia

 
Spartathlon 2015, 7. sija ajalla 26:23:39. Kaikkien aikojen paras suomalaisaika.

OxRoad Ultra 100-mailisen voitto 2013 ajalla 13:47:44.

Joensuu Night Run 12-tunnin juoksun voitto vuonna 2012 SE-tuloksella 139,879 km.

Useita arvokisaedustuksia polkujuoksun, 100 kilometrin ja 24-tunnin EM- ja MM-kilpailuissa. Paras saavutus on Brivestä Ranskasta 24-tunnin juoksun MM-kilpailuista 15. sija silloisella Suomen ennätyksellä 240,742 km.

Maratonennätys 2:39:55, Tukholma 2011

Copyright © 2020 | Webbinen.net